2 Ağustos 2010 Pazartesi

Uzun zaman sonra..

Ne çok olmuş yazmayalı..Kişisel tarihime not düşmeyeli..
En son Annemlerin geliş muştusuyla kapatmışım bloğumu ama o muştu ne yazık ki pek uzun süreli bi sevince bırakamadı yerini..
Sebebi;babamın  dr kontrolünde aniden  diz ameliyatı olmaya karar vermesiyle başladı..
Zor bi ameliyat..Ağrılı,acılı,sıkıntılı günler..
Annem  çok yoruldu..Babamla ikisi günü güne ekleyerek beklediler Ankaradan kaçmayı..Hemde arkalarına bile bakmadan :)
Hastanede 4 gün kaldılar ama gün aşırı pansumanı vardı babamın..Eşim sağolsun,benden çok ilgilendi,didindi,koşuşturdu günlerce...
Bazı aksiliklerde oldu tüm bunları yaşarken..Durduk yerde arabamız bozuldu..Bir sürü sıkıntı yaşattı bize hastane sürecinde..Tam arabaya ihtiyacımız varken hemde..En acil zamanlarımızda..
Geldi geçti hepsi çok şükür...1 haftalığına diye niyet edip 1 ay kaldılar annemler burada.Ama oturupta iki laf edemeden geçti bir ay..
Ahmet Akay nasıl mutlu oldu Onların varlığıyla..Özellikle anneannesiyle çok güzel vakitler geçirdi..Oyunlar oynadı..Gittiklerinde nasıl mahzun oldu yavrum..Günlerce gözleri aradı durdu..

Gelelim oğluşuma..
Büyüyor Ahmet Akay..
10 gün sonra tam 18 aylık olucak inşallah..Günler su misali akıp giderken,her an her saniye değişen halleri var ahmedin..
Geçen hafta alt azı dişlerinin ikisi birden patladı..Kuzumun 9 uncu ve 10 uncu dişleride çıktı nihayet..
Bu ara evdeki tüm oyuncaklarından çoook sıkıldı..
Hiçbirini görmeye tahammül edemiyor..En sevdiklerini,bıkmadan oynadıklarını bile..
Yeni oyuncak takviyesi şart oldu..Hafta sonu bişiler baktım ama kararsız kaldım,almadım ..
Keşke alsaymışım..Tüm hafta napıcaz başbaşa onu düşünüyorum şimdi..
Dün avm de dolaşırken bebek kitaplarına baktım biraz,ne pahalı hepsi..Bir kaç sayfa kitap 20 tl!İnanılmaz bişi..Kedi miyavladı,köpek havladı tarzında bi iki cicili bicili resim hepsi o..
En kısa zamanda nt ye bi uğramalı..Belki orada vardır daha uygun bişiler..

Bu arada dün kendime iki çift ayakkabı aldım-ki rekordur benim için :)
Alışveriş işlerinden hiç hazzetmeyen  türümün nadir örneklerindenim  :))Bilenler bilir,nasıl basar bana o alışveriş işleri,giyim kuşam vs leri..Ama dün aldığım ayakkabıların yanına ek bide eşarp alıverdim.Hemde saniyeler içinde..Ki buda az görülen bişidir zor beğenirim genelde:P
Şimdilerde girdiğim çıktıım tüm dükkanlar akayla ilgili olanlar :)Ya oyuncakçıdayım ya bebek kıyafetlerinin başında :)Üstelik hiçte basmıyor oğlumla ilgili olunca tüm bu işler bana :)))

Oyuncakçıda ben kitaplara bakarken oğlum taa karşıdan gece bahçesinde en sevdiği karakter olan maka faka nın oyuncağını görmüş nasıl bağırıyor makabakaaa makabaka baka bakakaaaaaa diye :))) Tüm çalışanlar başımıza üşüştü ,kuzum benim :)))İlgisi,merakları gelişiyor..Algısı büyüyor gün be gün..
Şaşırtıyor beni..Uykuya hazırlık yaparken görünce maka faka yı ee ee nenni nenniii diyor..Gördüğü tüm hayvanlar moo mooo..Geçen gün 2 saat uğraştım elimde kitapla tek tek göstererek,sesleri çıkartarak anlatmaya çalıştım ama nafile..Tüm hayvanlar moomooo şimdilik :) Değiştirilemez bişi şu anda bizim için :))
Saçları uzadı,uzadıkça daha da kıvır kıvır oldu bukleleri..Nasıl kıyıpta kestiricez bilmiyorum..Sanırım daha uzun bi süre böyle kalıcak..
Suya artık memme demiyor kuzucuk ,birden ve aniden 1 ay önce su demeye başladı :)susamaya görsün suuıııııııı sıuuuuu diye inletiyor yeri göğü..Bi iki gündürde istiyorum gibi bişiler söylemeye başladı..Memme istiiy su isyiooo gibi bişiler söylüyor..

Dediğim gibi..
Kuzum büyüyor...
Yaklaşık 20-25 gündür öğle uykularımız düzene girdi..Çok şükür,ve maşallah..Tüm kış yarım saat ile 40 dk arası değişen uyku saatimiz yaz geleli 15 dk inmişti..Ve bu tahmin edersiniz ki çok yıpratıcı bişi..Tüm gün sadece 15-20 dk uyuyan ve oyun isteyen ,ilgi isteyen,meraklı,yerinde durmayan bi bebişle sinirleri git gide daha da yıpranan,hiçbişeyi yetiştiremeyen,yetiştiremedikçe üzüntüsü büyüyen kısır döngüde bi anne..
Zordu..Ama geçti çok şükür..

Şimdi evimizde yeni bi iklime hazırlanıyoruz..Ramazan iklimidir gelen..Baştacı edilen..
Ramazanı uğurlarken bayram muştusuyla birlikle arefe sevinciyle yola çıkacağız memleketime doğru..Bayramın ardından yıllık iznimiz..Biraz gezi..Biraz deniz..Sevdiklerimiz..İnşallah..İnşallah..İnşallah..
Selam ve dua ile..

2 yorum:

  1. sokağa çıktığında oğlum camdan içeri giremeyen anne olarak en güzel zamanı tadını çıkarın diyorum selamlar

    YanıtlaSil
  2. Haklısın Nevalcim;en tatlı en bal zamanları şimdi..Bende cam önünden ayrılamayan bi anne olucam bu çok açık :)

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails
Powered By Blogger